Kuukausikuulumiset

ilo3

ILONPÄIVÄT 2016 PORISSA

Meillä oli jälleen ilo isännöidä Ilonpäiviä Porissa. Tilaisuudet pidettiin Helluntaikirkolla, mutta pääsimme myös kauppakeskus Puuvillaan esiintymään:

ilo2

Ohjelmaa oli monenlaista, mm. Joybeat rumpuryhmä ilostutti Riikan johdolla Ilonpäivillä:

ilo1

Kiitos kaikille Ilonpäivillä mukana olleille ryhmille, sekä kiitos kaikille vapaaehtoisille, jotka mahdollistitte tapahtuman! Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, tapahtuma oli upeasti suunniteltu ja organisoitu, erityiskiitos vastuuhenkilöille!

Siunattua vuotta 2016!


VUOSI 2015

Vuoteen 2015 on mahtunut monenlaista. Toiminta on saanut mm. uusia muotoja, kuten Joykoukut, sekä Joyfamily. Joykoukut on noin kerran kuukaudessa kokoontuva äideistä ja nuorista koostuva käsityöpiiri, jossa nautimme käsillä tekemisestä, hyvästä juttuseurasta, sekä herkuista. Olemme kokoontuneet parissa eri kahvilassa, sekä myös erään perheen kotona. Joyfamily on Joykids-toiminnassa mukana olevien lasten ja nuorten vanhemmista koostuva musiikkiryhmä, joka palvelee musiikissa mm. perhekirkoissa.

Jokavuotinen harjoitusleiri järjestettiin taas Aittakarissa.

Perhekirkkojen ja nuorteniltojen lisäksi Joykids on vuoden aikana esiintynyt: Pokri-Gospel tapahtumassa Teljän kirkossa, Mix-illassa Helluntaikirkolla, ollut mukana Iloitse-Aktiossa Tampereella, ollut mukana Parasta Poriin -tapahtumassa, sekä Mahdollisuus muutokseen mission tiimoilta esiintynyt kauppakeskus Puuvillassa. Kirkkopuistossa Soi -tapahtumassa mukana, sekä Porin seurakuntakeskuksessa Jari Sinkkosen luennon yhteydessä, ja vuoden lopuksi Vapaakirkon joulujuhlassa. Iloitsemme että olemme saaneet olla monessa mukana ja toivottavasti kauttamme on tullut iloinen hyvänmielen tuulahdus lasten ja nuorten esitysten kautta!

joykoukkuJOYKOUKUT VAUHDISSA, TEIMME ILONPÄIVILLE VIRKATTUJA RYTMIMUNIA.


ilonp

ILONPÄIVÄT 2015 SASTAMALASSA

Tämän vuoden aluksi saimme kokoontua Ilonpäiville Sastamalaan, teemalla ”Kutsuttu yhteyteen”. Sastamalan King`s Kids ryhmä oli juuri täyttänyt kunnioitettavat 20 vuotta, onnittelut heille siitä! Kokoonnuimme Helluntaiseurakunnan tiloissa ja majoituimme koulumajoituksessa. Järjestelyt toimi hyvin, ruoka oli maistuvaa ja ohjelma tietysti huippua! Kiitos Sastamalalle, vuoden kuluttua Ilonpäivät järjestetäänkin sitten taas Porissa!

Joykids kuuluu Sastamalan ja Kiikoisten porukan kanssa samaan Länsi-Suomen heimoon ja meillä oli juhlissa heimona yhteisesityksiä. Yllätysmomentti koettiin, kun meille tuli esiintymään livenä HERZ ja saimme heidän kanssa yhdessä esittää biisin ”Voittajana maalissa”.

Puhujia oli eri seurakunnista, on mahtavaa että King`s Kids toiminta on yhteiskristillistä ja saamme näin koota porukkaa yhteen yli seurakuntarajojen!

Suomen King`s Kids toiminnan ”isä”, Pentti Matara, on jäämässä ansaitulle eläkkeelle ja näissä juhlissa saimme muistaa häntä eläkelahjoin. Pentti on tehnyt vuosien varrella upeaa työtä vaimonsa kanssa työn hyväksi, isot kiitokset! Ilona Niemenoja on jo jonkin aikaa toiminut koordinaattorina ja jatkaa työtään Suomen King`s Kids toiminnan vetäjänä.

Eri heimojen esitykset olivat jälleen täynnä rytmiä, riemua, mahtavaa musiikkia, innokkaita lapsia ja nuoria! Mikä olisikaan mahtavampi tapa aloittaa uusi vuosi kuin nämä Ilonpäivät. Ilonpäiviltä saa uutta intoa ja näkyä toimintaan ja on tärkeää tiedostaa, että meidänkin ryhmä kuuluu isompaan kokonaisuuteen, sekä Suomen- että maailmanlaajuisesti. ”Tunne Jumala ja tee Hänet tunnetuksi”, tämä King`s Kids toiminnan motto siivittäköön meitä tähän uuteen vuoteen 2015!

Iloterveisin, Joykids-poppoo


 

leiri23

HARJOITUSLEIRI AITTAKARISSA 2014

Syyskuun alussa kokoonnuimme jälleen leirikeskus Aittakariin syksyn aloittavalle harjoitusleirille. Mukana tutut toimintamuodot: koreografia, bändi, rummuttajat. Ihan uusia jäseniä ryhmään saimme 2, lämpimästi tervetuloa porukkaan mukaan! Mukana oli myös vanhoja konkareita, jotka esim. paikkakunnan muutosten takia eivät ole pystyneet enää aktiivisesti toiminnassa mukana olemaan. Mutta haluavat edelleen olla mahdollisuuksiensa puitteissa mukana, upea asia ja kiitokset heille siitä!

Opetusosuudet käsittelivät Daavidia, hänen kuninkaaksi asettamistaan ja toimintaansa kuninkaana. Meillä olikin lauantai-iltana kruunajaiset leirillä! Näytelmien avulla tuotiin opetusta konkreettiseksi ja eläväksi lapsille.

Leiriin sisältyi paljon harjoitushetkiä, ulkoilua luonnossa, hyvää ruokaa, vapaamuotoista yhdessäoloa, rukousta, ylistystä, laulua, iltasatuja ja paljon paljon muuta!

Leiri luo loistavat puitteet ryhmäytymiseen ja toisten parempaan tutustumiseen. Kiitos mahtavasta leiristä, tästä on hyvä aloittaa syksyn toiminta!

Syksyisin terveisin, koko Joykids-tiimi

Harjoitusleiri Aittakarissa


KESÄN 2014 KUULUMISET:


IMG_3834

Heinäkuussa osallistuimme Porin Helluntaiseurakunnan järjestämään Parasta Poriin tapahtumaan.
Joykidsin lisäksi mukana olivat Tampereen ja Sastamalan King´s Kids ryhmät. Viikonlopun aikana saimme olla monessa mukana, ympäri Poria levittämässä ilosanomaa!

Porin Eetunaukiolle neljän naisen Joykids-tiimi pystytti Pop Up-rukousteltan. Teltta oli toiminnassa lauantaina muutaman tunnin ajan. Rukousteltta tehtiin Rukoushuone 24/7 ajatuksen mukaisesti, eli teltassa oli toiminnallisia rukouspisteitä. Pisteitä oli yhteensä 5 kpl, joissa oli mm. mahdollisuus jättää omia rukousaiheita, sekä hiljentyä kiireen keskellä hetkeksi istahtamalla mukavaan tuoliin ja kuuntelemalla luonnon ääniä, linnunlaulua.

Saimme mennä myös vierailulle Ruskakotiin esiintymään vanhuksille. Tanssin lisäksi oli huilumusiikkia, sekä yhteislauluna virsi ”Kiitos sulle, Jumalani”. Jaoimme lopuksi muistoksi askartelemiamme nenäliina-paketteja, jotka oli kauniisti koristeltu ja jokaisessa paketissa oli joku Raamatunkohta. Vierailumme oli kovin tykätty ja moni kiitteli ääneen esityksistä.

KK-ryhmät jalkautuivat Porin kaduille, esiinnyimme 15 eri paikassa keskustan alueella. Esitysten lisäksi rukoilimme kaupungin päättäjien puolesta, että he saisivat tehdä Jumalan tahdon mukaisia päätöksiä ja seurakunnille runsasta Pyhän Hengen sadetta. Valtasimme Yyterin hiekkarannan julistavilla koreografiaesityksillä. Helteisestä säästä huolimatta lapset ja nuoret jaksoivat ilolla palvella Jumalaa omilla lahjoillaan.

Lasten vanhempia oli myös ryhmiemme mukana kohtaamassa ihmisiä, keskustellen ja kutsuja illan tilaisuuksiin jakaen. Saimme ryhmäämme Kanadalaisen pariskunnan, kielimuuri ei estänyt, he rukoilivat kadulla ihmisten puolesta.

Elimme todeksi Näkymme: Iloiten ylistäkää, luovasti julistakaa, Jumalan kunniaa!

Joykids- tiimi

popup

WP_20140602_013 (2)

 


 

UUTEEN VUOTEEN INNOLLA!

Tässä katsaus 2013 loppuvuoden tapahtumiin, sekä alkuvuoden 2014 Ilonpäiviin!

Loppuvuodesta esiinnyimme Vapaaseurakunnan Perhekirkossa, sekä perinteisesti olimme mukana myös Vapaakirkon joulujuhlassa. Olimme joulukuun alussa mukana myös Winter2go tapahtumassa yhdessä Sastamalan ryhmän kanssa. Porin Vapaaseurakunnan ja Helluntaiseurakunnan nuoret organisoivat tämän tapahtuman. Päivä aloitettiin aamupalalla, harjoittelimme laulut yhteen ja siirryimme Eetunaukiolle. Tapahtuman tarkoituksena oli kertoa Porilaisille joulun todellisesta sanomasta. Kaupunkilaisille jaettiin ilmaista glögiä ja pipareita. Oli ilo olla mukana tässä tapahtumassa keskellä Poria: Iloiten ylistämässä, luovasti julistamassa, Jumalan kunniaa!

Loppuvuodesta äidit kokoontuivat ensimmäistä kertaa Joykidstyön historiassa. Oli mukava oppia tuntemaan toisiamme paremmin, joten jatkoa näille kokoontumisille seuraa! Olemme kiitollisia äideistä, jotka ottavat vastuuta Joykidstyön arjesta, tarjoilujen ym. käytännön asioiden merkeissä. Suuri ilo on myös rukoustuesta!

Valtakunnalliset Ilonpäivät 2014 järjestettiin Vaasassa, teemana oli ”Astu palvelukseen”. Meitä lähti reissuun mukavansuuruinen porukka, n. 50 henkeä. Tapahtumapaikkana Vaasassa oli Variskan koulu, jossa oli varsin hyvät puitteet tapahtuman järjestämiselle. Majoitus, ruokailu, tilaisuudet ja kaikki muukin oli hyvin järjestettyä ja suunniteltua, todella iso kiitos järjestäjille! La-iltana menimme kaikki yhteiseen jumalanpalvelukseen Mustasaaren kirkkoon. Esiinnyimme Ilonpäivillä yhdessä koko Länsi-Suomen heimona ja meitä olikin iso joukko yhdessä ylistämässä tanssin kautta Jumalaa. Ilonpäivillä oli myös paljon osallistuttavia kanavia ja aikuisillekin löytyi omia kanavia, mm. Perhetyön kanava jossa seminaarien pitäjänä oli Trond ja Anne-Helen Sæthren Norjasta. Kanavissa päästiin tutustumaan myös mm. ylistysmaalaukseen, ylistystanssiin, kreationismiin, rukousaskarteluun, muskariin ja sählyyn.

Tällä kertaa kuukausikuulumisiin saamme myös nuoren ryhmäläisen kommentteja kahteen loppuvuoden harkoituskertaan liittyen:

6.11.2013 Harjoitukset

Meillä oli kivat harkat :) Harkat aloitettiin tuttuun tapaan alkujumpalla. Koreografiaryhmäläisiä, niin kuin rumpaleitakin oli tosi paljon! Koreografiaryhmäläiset harjoittelivat mm. kappaleet: Kristallirakeita, Kaikkivaltias… Rumpuryhmä (Joybeat) rummuttivat ahkerasti. Välillä käytiin syömässä jotain pientä ja jatkettiin opetuksella.

13.11.2013 Harjoitukset

Tällä kertaa oli vain isojen harkat :) Alussa Jessica luki Raamatusta kohdan ja Saara rukoili alkurukouksen. Sen jälkeen alettiin harjoittelemaan eri koreografioita. Sitten mentiin alas ottamaan vähän välipalaa ja oli nuorisostaff. Nuorisostaffissa mietittiin isojen pikkujouluja :)!!

ilo1


Vauhtiviikonloppu

Meillä Joykidseissä lokakuun eka viikonloppu oli oikea vauhtiviikonloppu!
Perjantaina 4.10. olimme Porin Helluntaikirkolla Mix-illassa. Illan aiheena oli Kaikkivaltias ja meidän aloituskappaleemme nimi oli myös Kaikkivaltias. Tässä kappaleessa myös rumpupojat olivat mukana ja koko koreografiaryhmä. Oli mukavaa, kun meitä oli niin runsaslukuisesti paikalla!

Sunnuntaina 6.10. oli Porihallilla Porin ev.lut. seurakuntayhtymän järjestämät yhteissynttärit 10-vuotiaille. Juhlaan oli ilmoittautunut 250 10-vuotiasta. Mukana Joykidseistä oli jälleen koreografian lisäksi myös rumpupojat.

Molemmissa tilaisuuksissa oli esitysten jälkeen toimintapisteitä ja syötävää, Porihallilla saimme olla vastuussa itsekin kahdesta toimintapisteestä: rummutus ja tanssi.

Kiitos kaikille tästä syksyisestä vauhtiviikonlopusta!

Ote laulusta, jonka esitimme molemmissa tilaisuuksissa:

”Hän on Kaikkivaltias, Kuningasten Kuningas!
Ja Hän otti, meidät kaikki lapsiksensa!”

Syysterveisin, Joykids-poppoo

kymp4 oikea

 

mix3oikea

 


 

Perhekirkko 29.9.2013

ILOITEN YLISTÄKÄÄ

LUOVASTI JULISTAKAA

JUMALAN KUNNIAA

Tässä uusi, Perhekirkossa julkistettu NÄKY Joykids-työlle. Tämä on syntynyt yhteisen ideoinnin, ajatusten ja rukousten kautta.

Perhekirkon aiheena oli JEESUS KOHTAA LAPSIA. Mika-pastori piti aiheesta puheen ja mukana perhekirkossa oli Joykids toimintamuodoista: koreografia, rummutus ja bändi.

Kirkkosali oli täynnä väkeä ja kaikki pääsivät osallistumaan mm. osallistuvaan rukousleikkiin ja luovaan ylistykseen.

Lopuksi oli makoisat kirkkokahvit!

Kiitos kaikille vastuuta kantaneille ja mukana olleille! Siunattua syksyä!

Lämpöisin terveisin, Joykids-tiimi


HARJOITUSLEIRI AITTAKARISSA 2013

Saimme jälleen kokoontua yhteen viihtyisään Aittakarin leirikeskukseen elo-syyskuun vaihteessa. Leirivahvuus oli n. 50 hlöä. Saimme myös uusia jäseniä toimintaan mukaan, sekä tyttöjen koreografiaryhmään, että poikien rumpuryhmään. Alive-bändiin tuli uusia jäseniä.

Hienointa tässä Joykids työssä on se, että niin monen ikäiset mahtuvat toimintaan mukaan, kukin omilla lahjoillaan. Koimme olevamme yhtä suurta Joykids-perhettä! Harjoittelemassamme laulussakin sanottiin: ”Olemme Luojan palapeli. Toisillemme sisko, veli. Me ollaan Luojan perhe, emme sattuma tai erhe. Olemme Luojan kämmenellä, olemme Luojan sydämellä. Toisillemme sisko, veli. Suuren suuri, Luojan palapeli.”

Opetushetkissä meille kerrottiin Jeesuksen lapsuudesta, Johannes Kastajasta, sekä Jeesuksen kasteesta. Opetuksia elävöitettiin mm. draaman avulla.

Leiriruoat olivat jälleen erittäin maittavat, kiitos mahtavan keittiöemännän ja apulaisten. Lähtöpalaksi meillä oli itsetehtyjä ja vastapaistettuja munkkeja!

Mahtavan leirin jälkeen on hyvä aloittaa tuleva toimintakausi ja kalenterista löytyykin jo paljon ennalta sovittuja tapahtumia, joissa saamme olla mukana J

Innolla tulevaa syksyä odottaen, Joykids-tiimi

kuva6


 

Joykidsien kuulumisia

Kevään varrelta:
Joykidsien iloinen lapsi- ja nuorisojoukko on runsaslukuisesti  jaksanut puurtaa koko kevään harjoitellen koreografioita, rummutuksia ja lauluja aina keskiviikkoiltaisin Vapaakirkolla.
Harjoittelukerroilla staffilaiset ovat olleet vastuussa kukin vuorollaan pomon hommasta, opetuksesta, tarjoilun järjestämisesta, välileikista ja tietenkin koreografian ohjaamisesta ja opettamisesta nuoremmille.
Pomon tehtävä harjoituksissa ja tilaisuuksissa on informoida ohjelma etukäteen, huolehtia tilaisuuden kulusta ja katsoa että kaikki hoituu hyvin. Joykidseissä jokainen tekee oman palasensa hommista ja näin kokonaisuus muodostuu. Jokainen saa osallistua yhteiseen tekemiseen.  
Joykidseillä on kevään aikana ollut kolme perhekirkkoa. Kahdessa Vapaakirkon nuortenillassa nuoret ovat olleet mukana.

Joykidsien kevään huippuhetki oli Ellinvuoren Joylaunch- rinnetapahtuma maaliskuussa. Saimme 3. kerran luvan pystyttää kahvi/pulla/makkara telttamme ja esiintymisareenamme alarinteeseen hissien viereen. Upea aurinkoinen talvipäivä oli houkutellut runsaasti ihmisiä rinteille laskettelemaan. Oli liikuttavaa nähdä lasten ja nuorten tanssivan Jumalaa ylistäviä ja Jeesusta koroittavia lauluja. Riku Rinne oli juontamassa ja haastattelemassa nuoria. Meitä oli vahvistamassa Länsi-Suomen king´s kidsit ja Tampereen ryhmä. Esiintyviä kidsejä oli yhteensä 45 lasta ja nuorta. Ilmainen kahvi ja makkara tekivät kauppansa  ja houkutteli ihmisiä seuraamaan ryhmien esiintymisiä. Samalla jaoimme ihmisille nuorten valmistamia kirjanmerkkejä, joissa jokaisessa oli  raamatunlause kirjoitettuna.  Joykidsit kiittävät pullatalkoisiin osallistuneita.

Joykidsit vierailivat Koivulan koululla 2.5.2013 Ullan Rintalan kutsusta. Joykidsit toivottivat Jumalan siunausta jokaisen oppilaan ja opettajan elämään. Tämä oli myös kolmas kerta, kun meille avautui mahdollisuus vierailla tässä koulussa, olemme siitä iloisia ja innostuneita.  Oppilaat ja koulun henkilökunta osallistuivat ohjelmaan, ilmapiiri oli avoin ja välitön.  Joykidseistä mukana olivat koreografiaryhmä, rummuttajat ja kaksi huilistia. Äänentoiston Lauri hoiteli hienosti Akselin kanssa. Kiitos kaikille ryhmäläisille kun ”järjestitte” päivänne niin että tämä mahdollistui. Joykidstyön  päämääränä on korottaa Jumalan kunniaa ja tehdä Hänen nimeään tunnetuksi ajassamme.

Kesähaasteet
Lasten elämän puolesta – aktio Helsingissä 6.-9.6.
 Joykidsit osallistuvat tähän lastentapahtumaan, jossa Suomen King´s kids ryhmät ja Jippii kuorolaiset esiintyvät Helsingin ydinkeskustassa. Tapahtuma alkaa yhteisesityksellä Eduskuntatalon portailta.
Porin Kirkkopuistossa Soi –tapahtuma kutsuu Joykidsejä vetämään lastentilaisuuden heinäkuun 20 päivä.
Elokuussa 17.8 Joykidsejä on pyydetty  esiintymään Kansanlähetyksen järjestämään perhetapahtumaan Kirjurinluotoon.

 Kesäohjelmaakin siis riittää, vaikka kesällä on tarkoitus hiukan hengähtääkin ja jättää aikaa uuden syntymiselle. Staffi kokoontuu kesällä rukoilemaan ja etsimään uutta NÄKYÄ työlle. Olemme siitä innoissamme… mitä Jumala Joykidseille antaakaan….. (Hab.2:1-2)! Muistattehan edelleen meitä rukouksin.

Terveiset kirjoitti Soili Valkama

faegdd

Ellivuori Joylaunch 16.3. 2013

Auringonpaistetta, makkaran tuoksua, hyvää musiikkia, sykähdyttäviä koreografioita, iloisia ihmisiä, vauhdikkaita rinnelaskuja, kuumaa kahvia ja mukavaa yhdessäoloa…

Muun muassa näistä aineksista koostui kolmas Ellivuori Joylaunch tapahtumamme! Riku Rinne oli jälleen juontamassa tapahtumaa. Teltaltamme sai jälleen veloituksetta makkaraa ja mehua, pullaa ja kahvia. Ihmisiä oli runsain joukoin liikkeellä, ilmahan oli mitä mahtavin!

Askarteluillassa olimme askarrelleet kirjanmerkkejä, joissa oli mm. kauniita kuvia ja Raamatun kohtia. Näitä jaoimme myös teltalla ja vastaanotto oli hyvä.

Kiitos talkoolaisille, jotka leivoitte pullaa, lahjoititte makkaraa, mehua ym.! Kiitos koko Länsi-Suomen ja Pirkanmaan heimoille, oli kiva kun meitä oli iso porukka mukana tapahtumassa!

Tapahtuma päättyi perinteisesti (siis jo kolmatta kertaa) osallistuttavaan koreografiaan:

Suurempi kuin meri,

laajempi  kuin maa,

korkeampi taivasta on Isäni  Jumala.

Siksi lapsinasi kiitämme suo, kiitämme suo, kiitämme suo

Isä Jumala.

Aurinkoisia kevätpäiviä toivotellen, koko Joykids-tiimi

IMG_1807

 

Ilonpäivät Porissa 5.-6.1.2013

Ensimmäistä kertaa saimme viettää valtakunnallisia Ilonpäiviä Porissa! Ilonpäivät 2013 järjesti Joykids Pori ja King´s Kids Finland yhteistyössä Porin Helluntaikirkon kanssa.  Ilonpäivien teema oli ”Sinun tähtesi”.

Lauantaina aloitimme yhteisen ohjelman puoliltapäivin lounaan jälkeen. Ohjelmaosuuden jälkeen suuntasimme Prismoihin: Itäkeskukseen, sekä Länsi-Poriin. Esitimme Prismoissa noin 15 minuutin ohjelman, ohjelmaan osallistuivat kaikki King´s Kids heimot ympäri Suomen. Tässä tarjoutui hieno mahdollisuus toteuttaa koko King’s kids työn mottoa: Tunne Jumala ja tee hänet tunnetuksi.

Esitysten jälkeen menimme takaisin Helluntaikirkolle. Tilaisuuksien välillä oli mahdollisuus osallistua erilaisille toimintapisteille. Pisteitä olivat mm. profetaalinen ylistysmaalaus, tanssimatto, lautapeli, sokeritorni kisa, kuninkaan lasten yhteisleikkipiste, väriylistys, aktio-piste, jossa voi tutustua eri ryhmien tähtihetkiin ja nähdä videoita, 5-tähden rukoushuone, opetusta rukouksesta ja rukousvastauksista.

Illalla oli vielä päivällinen, sekä 2 tilaisuutta ja viimeisin, nuorten tilaisuus venähti melkein puolille öin! Sunnuntaina jatkettiin jo klo 9 ekalla tilaisuudella ja klo 11 oli kaikille avoin Perhekirkko. Kirkko oli täynnä väkeä, kaikkien Suomen ryhmien yhteinen Rise up koreografia esityksen näkeminen oli kokemisen arvoinen.  Tämän jälkeen söimme lounasta ja viimeisin tilaisuus alkoi 13.30. Klo 15 muut Suomen heimot suuntasivat kotimatkalle ja meidän Joykids-porukka jäi hoitamaan loppusiivousta.

Päivien aikana saimme nauttia ohjelmasta, joka oli koottu Loppiaiseen sopivasta Tähti aiheesta. Ohjelma, jonka nuoret juonsivat sisälsi laadukasta ylistysmusiikkia, heimojen ihania, luovia ja vaikuttavia esityksiä, hyviä puheita paikallisin voimin, toiminnallisia rukouksia, osallistuttavuutta, yhdessäoloa, maittavaa ruokaa, jne. Olimme kuin yhtä suurta perhettä. Ja se mitä tämä perheväki ”osaa” on toistensa kannustaminen.

Halumme kiittää kaikkia talkoolaisia: pullan leipojia, järjestysmiehiä, keittiöhommissa palvelleita ,info-, kahvila-, kioski- ja  toimintapisteiden hoitajia, siivous- tiimiläisiä, talkoolaisten ruokailun järjestäjiä,  tekniikkaa, jne! Ilman teidän kaikkien panosta, päivät eivät olisi olleet näin onnistuneet! Kaikkein suurin kiitos nousee Taivaallisemme Isällemme, Hän piti meistä huolen ja siunasi meitä monin eri tavoin!

Tunnelmapala  päätöstilaisuudesta: Päätöstilaisuus ,ainakin soittajilta vietiin sanat ja soinnut omasta tekemisestä, Pyhä-Henki  otti ne itselleen….. Voi hyvän tähden, mitä tapahtuu, piirileikkiä, tanssia, jammailua, tätäkö todella Pyhä Henki tekee. Hei, ihan oikeasti, sitä se tekee, kun seuraamme oikeaa tähteä, kirkasta AAMUTÄHTEÄ, kirkkainta niistä 10 x 25 tähdistä, jota Jumala muistaa nimeltä.

Tapahtuman nettisivuilta löydätte kuvia ja muutakin infoa tapahtumasta (mm. tapahtuman puhujista): www.ilonpaivat.info

Talviterkuin, Kati + muu Joykids-tiimi

DSCF1384

 

SYKSYN KUULUMISIA:

Syksy on startannut aktiivisesti: Lokakuussa olemme olleet kolmessa eri seurakunnassa esiintymässä!

Lokakuun alussa oli Helluntaikirkolla lasten MIX-ilta. Koreografiaryhmä oli tuolloin esiintymässä. Illan teema oli ”Näytä värisi”. Saimme kuulla opetusta siitä, miten voimme rohkeasti arkitilanteissa ”näyttää värimme”, olla avoimesti Jeesukseen uskovia.

Seuraavaksi oli Metodistikirkolla Pokri Action Night. Tällöin mukana oli: Alive-bändi, rumpuryhmä ja koreografiaryhmä. Illassa teemana oli kristillinen kasvatus ja erityisesti koulu- ja päiväkotimaailma. Illassa kuultiin Porin kristillisen koulun ja päiväkodin toimintaperiaatteista.

Vielä mahtui lokakuulle Vapaakirkon Perhekirkko, jossa oli mukana kaikki toimintaryhmät: Alive-bändi, pienten Ilolaulajat-ryhmä, koreografiaryhmä ja rumpuryhmä. Perhekirkko täytti kirkkosalin lähes täyteen. Tilaisuuteen toi juhlan tuntua Vapaakirkon pastorin, Mika Tapion, toisen tyttären siunaaminen. Saimme kaikki olla iloitsemassa uudesta elämän ihmeestä ja pyytää Mikan koko perheelle siunausta ja vanhemmille voimia vastuulliseen vanhemmuuden tehtävään. Eräs koreografiaryhmän kappaleista sopikin erityisen hyvin tilanteeseen, siinä laulettiin: ”Minä olen ihme, suuri ihme ja kiitän Sinua siitä!”

Kiitos jokaiselle ryhmän jäsenelle, että olette jaksaneet osallistua aktiivisesti syksyn tilaisuuksiin! Adventinaloitus juhla 24.11.2012 päättää syystoimintakauden.
Pikkuhiljaa katseet ja ajatukset jo kääntyy jouluun ja sen jälkeisiin Ilonpäiviin!

Iloisin terveisin, Kati

 

SYKSYN 2012 HARJOITUSLEIRI AITTAKARISSA

Kokoonnuimme jälleen viime vuoden tapaan syyskuun ensimmäiseksi viikonlopuksi harjoitusleirille Kokemäen Kauvatsalle leirikeskus Aittakariin. Mukana oli ennätysmäärä osallistujia. Syksyn uusi ohjelmisto harjoiteltiin koreografiaryhmien osalta, sekä myös Alive-bändin, rummutusryhmän ja Ilolaulajien osalta. Viikonloppu oli täynnä toimintaa, iloista puheensorinaa, sekä hyvää ruokaa! Iso kiitos keittiön emännille!

Opetustuokiot keskittyivät Joosefin elämän eri vaiheisiin. Opetuksia elävöitettiin pienillä näytelmillä. Näytelmiin osallistuivat lähinnä aikuiset, mutta myös vapaaehtoiset lapset pääsivät mukaan lauantai-illan näytelmään.

Pienten mentyä nukkumaan, oli isoille ja aikuisille vielä illalla pientä ohjelmaa ja lauantai-illalla oli tarjolla herkullista yöpalaa, jonka loihti Jussi & co.

Sunnuntaina ennen lähtöä kaikki saivat esittää muille oppimaansa ja me aikuiset olimme jälleen kerran hämmästyneitä, miten nopeita lapset ovat oppimaan uutta ja miten innolla he ovat esityksessä mukana!

Kiitos Taivaan Isälle, että leiri sujui hyvin ja turvallisesti! Ja kiitos myös bussikuski-Paavolle, joka on Joykids-ryhmää uskollisesti palvellut yli 10 vuoden ajan hoitamalla bussikuljetukset!

Syysterveisin, Kati

 

Ellivuori Joylaunch nro 2 järjestettiin 10.3.2012

Joykidsillä oli ilo järjestää jo toisen kerran Ellivuori Joylaunch-tapahtuma! Tapahtuma keräsi perheitä yhteen laskettelemaan, hiihtämään ja viettämään aikaa yhdessä. Tapahtumassa oli myös hengellistä sisältöä. Ryhmät esittivät rinteen alaosassa tanssiesityksiä ja pitivät lyhyitä puheenvuoroja. Koreografia-ryhmiä oli Tampereelta, sekä Länsi-Suomen KK-heimo, johon myös Joykidsit kuuluvat.  Kettu Ketterä  johdatti tanssiesityksen päätteeksi halukkaat vantusrinteeseen, kisailemaan. Tapahtumaa juonsi Riku Rinne.

Rinteeseen oli pystytetty teltta, jossa oli tarjolla ilmaiseksi makkaraa ja mehua, pullaa ja kahvia.
Ryhmäläiset osallistuivat tarjoamisten hankintaan ja kaikki pullat leivottiin omin voimin. Telttaan kerääntyneet ihmiset yllättyivät positiivisesti, kun heille selvisi, että kaikki tarjoilu on ilmaista.
Ja tämä avasi tietä keskusteluille. Teltassa oli nuorten valmistama ”pömpeli” mihin voi  jättää rukousaiheita. Makkarat ja pullat riittivät loppuun asti. Kun telttatarjoilu suljettiin, alkoi teltan purku ja monobileisiin valmistautuminen.

Monobileet järjestettiin välinevuokraamossa.  Siellä esiintyi Alive, Ilolaulajat , rumpuryhmä ja yhdistetty  koreografiaryhmä. Rummutuksen tahtiin luettiin vuorolukuna  Psalmia 9:3  Minä iloitsen ja riemuitsen sinusta, ylistän sinun nimeäsi , Korkein.  Mukana oli myös Ari Paloheimo kitaransa kanssa. Kaikella edellä kerrotulla halusimme olla korottamassa Jumalan kunniaa ja tehdä Hänen nimeään tunnetuksi ajassamme.

Tapahtuma sai positiivista palautetta ja itse ryhmäläisetkin olivat kovin tyytyväisiä päivän antiin! Suuret kiitokset kaikille, jotka toitte oman panoksenne tapahtuman hyväksi! Oli mukava jakaa päivä kanssanne, ensi vuonna nähdään samoissa merkeissä !

T: Kati Lukkari + muu Joykids-tiimi

 

 

ILONPÄIVÄT MAANINGALLA 6.-7.1.2012

Joykids-ryhmällä oli ilo olla jälleen mukana Ilonpäivillä, johon kokoontuu King´s Kids ryhmiä ympäri Suomea! Tänä vuonna Ilonpäivät järjestettiin Maaningalla, Kuopion lähettyvillä.

Koska matka oli pitkä, starttasimme bussin matkaan Porin Vapaakirkolta perjantai-aamuna klo 5. Perillä olimme sopivasti ruoka-aikaan ennen klo 12.

Päivän aikana oli paljon erilaista ohjelmaa, mm. muiden ryhmien esityksiä, sekä erilaisia kanavia (mm. palloilu, ylistysmaalaus, matka maailman ympäri jne.). Ilta huipentui yhteiseen kävelyyn Maaningan kirkolle, joka oli todella vaikuttava rakennus, upea kirkko!

Nuorilla oli vielä illalla nuortenilta, pienimmät (ja väsyneimmät nuoret ja aikuiset) suuntasivat yölevolle klo 21.

Toisena päivänä, lauantaina, oli meidän ryhmämme esitysvuoro. Meillä oli yhteinen esitys Länsi-Suomen heimon kesken. Esitettävät kappaleet olivat: Kristallirakeita, Kohti unelmaa, sekä Sukupolvi, johon myös yleisö pystyi osallistumaan. Sukupolvi-laulun päätteeksi kuulimme rumpuryhmän upean esityksen!

Kotimatkalle suuntasimme lopputilaisuuden jälkeen klo 15. Perillä Porissa olimme klo 22 jälkeen. Matkat sujuivat hienosti, kiitos bussikuski Paavon sekä suojelusenkelien!

Ilonpäivät on mukava startti tulevalle vuodelle, näistä varmasti kaikki ryhmät saavat uutta intoa ja näkyä työhön!

Iloterkuin, Kati

 

 

JOYKIDSIEN LOPPUVUODEN KUULUMISET

Vuoden viimeinen yhteinen juttumme oli Porin Vapaaseurakunnan joulujuhla-esiintyminen sunnuntaina 18.12. Kirkkosali oli täynnä väkeä ja tunnelma lämminhenkinen.

Juhlan lopuksi oli tarjolla joulupuuroa, kahvia ja joulutorttuja.

Marraskuun lopussa 26.11. Joykids järjesti Adventin aloitusjuhlan, johon oli kutsuttu Joykids-työhön tavalla tai toisella osallistuneita henkilöitä. Näin halusimme kiittää heitä ja tarjota hyvää syötävää ja mukavaa yhdessäoloa.

Vuoden lopuksi on aika kiittää kaikkia Joykids-ryhmän jäseniä, vastuunkantajia, työn tukijoita, esirukoilijoita jne. Ennen kaikkea kiitetään Taivaan Isää! Hän on siunannut työtä ja antanut sen kantaa hedelmää!

Vuoden lopussa suunnataan myös katse tulevaisuuteen ja tuleviin tapahtumiin! Heti tammikuun alussa 6.1. ryhmämme suuntaa Maaningalle Ilonpäiville, johon osallistuvat kaikki Suomen Kidsit. ”On aika yhteen tulla – Herraa ylistämään! Tää kutsu meidät liittää – yhdessä kiittämään! On aika kaikki antaa ja kaikki saavuttaa!” Ilolla suuntaamme kohti Maaninkaa!

Tammikuussa myös järjestetään Joykidsien ja Porin helluntaiseurakunnan yhteistyönä Rukoushuone 20.1. alkaen Helluntaiseurakunnan tiloissa. Rukoushuone on tila, joka on varattu rukoilemiselle. Haastamme sinut mukaan rukoilemaan tunnin mittaiseksi ajaksi. Rukoilemiseen varataan vuorot, niin että rukous jatkuu katkeamatta koko viikonlopun ajan. Lisätietoa Rukoushuoneesta tulossa myöhemmin Joykidsien nettisivuille!

Rauhallista joulua ja siunattua uutta vuotta 2012!

JOYKIDS LOKAKUUN MIX-ILLASSA

Suosittu Mix-ilta helluntaikirkolla kokosi jälleen runsaan määrän lapsia ja nuoria yhteiseen, toiminnalliseen hetkeen perjantaina 7.10.

Aluksi saimme kuulla, miten meistä jokainen on ihme: ”Minä olen ihme, suuri ihme, ja kiitän sinua siitä.” (Psalmi 139) Ensimmäinen laulumme kertoi juuri tästä samasta asiasta, laulun on tuon Psalmin pohjalta sanoittanut ja säveltänyt Elina Heikkinen (laulu löytyy Porin kristillisen koulun äänitteeltä ”Käsi kädessä”, www.kasikadessa.com).

Haastoimme tämän jälkeen myös yleisöä osallistumaan kanssamme reippaaseen Sukupolvi-lauluun:

”Meistä teet uuden sukupolven!
Eikä mikään meitä pidättele, kun me voitossasi elämme!
Meistä teet uuden sukupolven!
Eikä mikään meitä pidättele, kun me rakkaudessas elämme!”

Laulujen ja puheiden jälkeen pääsimme käymään eri toimintapisteitä läpi, joita oli runsaasti tarjolla laidasta laitaan, jokaiselle jotakin. Kohokohta monelle lienee herkkuhetki, joka on koottu tapahtumaan nyyttäri-periaatteella.

Iso kiitos hienon illan järjestäneille Mix-tiimiläisille, sekä myös kaikille mukana olleille Joykidseille, joita oli runsas joukko!

Teksti: Kati Lukkari, kuva: Eija Viljanen

JOYKIDSEILLÄ TOIMINTARIKAS SYYSKUU

 LEIRI AITTAKARISSA

Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna koko Joykids-ryhmä eri toimintamuotoineen suuntasi Kokemäen Aittakariin leirille. Matkat sujuivat mukavasti bussilla. Kaikkiaan leirille osallistui 54 henkilöä (henkilökunta mukaan laskettuna).

Harjoitusaikataulu oli tiivis. Uusi ohjelmisto koreografiaryhmän, ilolaulajien, rummutuksen ja bändin osalta saatiin harjoiteltua. Harjoitusten lisäksi oli paljon muutakin ohjelmaa. Bändin ja rummutusryhmän johdolla ylistimme Taivaan Isää ulkona Sääksjärven rannalla. Lisäksi saunoimme rantasaunassa, uimme ja paistoimme makkaraa.

Leirin opetustuokioissa kävimme läpi opetuslasten elämää ja mm. sitä, miten heistä oli tullut Jeesuksen seuraajia. Opetuksen elävöittämiseksi staffilaiset olivat pukeutuneet opetuslapsiksi. Saimme myös seurata näytelmän Pietarin kalansaaliista aidossa järvi-ympäristössä veneineen ja verkkoineen.

Pientä jännitystäkin koettiin, sillä ensimmäisenä yönä suihkuhuoneen lämmin vesihöyry sai aikaan äänenvoimakkuudeltaan 130 desibelin palohälytyksen. Tämä tapahtui juuri kun leirin nuorimmat olivat menneet jo nukkumaan.

Toisena yönä saimme nauttia jo perinteeksi muodostuneen ”isojen yöpalan” kynttilöiden valossa. Tämän tarjoilun meille loihti Jussi Tarri.

Olemme innoissamme uudesta ohjelmistosta ja toivotammekin kaikki tervetulleeksi tutustumaan siihen kuluvan syksyn aikana!

 

RUKOUSHUONE 24/7

Järjestimme nyt toisen kerran Vapaakirkon alakerrassa Rukoushuone 24/7:n. Rukoushuone oli auki pe 16.9. klo 18.00 alkaen – su 18.9. klo 18.00 saakka. Nuortenilta perjantaina toi hyvän aloituksen rukoushuoneelle ja sunnuntai-ilta saatiin päätökseen perhekirkolla, jossa Joykids oli myös mukana. Kaikkiaan rukoushuoneessa kävijöitä oli n. 75 henkilöä.

Rukoushuone on osa maailman laajuista 24/ 7 rukousliikettä. Edelliskesänä liikkeen perustaja Pete Greig oli Helsingissa Vapaakirkon kesäjuhlien aikaan pitämässä seminaarin aiheesta. Porin Vapaakirkkoon pystytetyt rukoushuoneet ovat sen seurausta.

Nyt kahteen kertaan organisoitu rukoushuone on ollut kummallakin kerralla hieman erilainen. Rukoushuone koostui erilaisista pisteistä, joista jokainen sai valita mieleisensä. Oli toiminnallisempaa pistettä, kuten ylistystanssi tai –maalaus. Oli mahdollisuus rukoukseen omassa rauhassa tai sai hiljentyä kuuntelemaan Jumalan Sanaa ääni-Raamatulta. Oli Raamattuun liittyviä pohdintatehtäviä ja omat ajatukset sai myös kirjoittaa paperille ja näin ”lähettää postia” Taivaan Isälle. Konkreettisesti oli myös havainnollistettu, miten Jeesus kantoi kaikki syntimme ristille: omat syntinsä sai kirjata paperille ja tämän jälkeen naulata ne puiseen ristiin. Lopuksi sai halutessaan nauttia kupin kahvia tai teetä pienen kastamisen ja juttuseuran kera.

Lisätietoa tästä kansainvälisestä rukousliikkeestä löydät netistä: www.24-7prayer.com

Kuvat ja teksti: Eija Viljanen ja Kati Lukkari

Joykidsien kevätkuulumisia

Ellinvuori JOYLAUNCH -tapahtuma (Joylaunch=ilonlaukaisu)

Joykidseille avautui aivan uudenlainen evankeliointimahdollisuus Ellinvuoren laskettelukeskuksessa 12.3.2011. Tapahtumaidean isä oli Jussi Tarri ja se sai kannatusta ensimmäisen kerran Länsi-Suomen king`s kids heimojen tapaamisessa Huittisissa vuotta aikaisemmin keväällä 2010. Syksyllä 2011 alkoikin sitten tapahtuman valmistelu suunnittelulla ja rukouksin.

Maaliskuun 12 päivä oli räntäsateisen viikon jälkeen yllättäen kauniin aurinkoinen ja houkutteli Ellinvuoreen paljon laskettelijoita. Tapahtumapäivä alkoi aamuvarhaisella tarjoiluteltan pystytyksellä laskettelurinteeseen hissiaseman läheisyyteen, missä oli helppo tavoittaa ihmisiä. Teltassa tarjoilimme ilmaiseksi kahvia ja pullia. Grillasimme 700 makkaraa, jotka jaoimme päivän aikana ihmisille. Nuoret jakoivat laskettelijoille kutsuja tulla seuraamaan ohjelmaa ja ilmaiselle tarjoilulle telttaan.
Tarjoiluteltan vieressä Joykidsit ja muut heimoryhmät (Huittinen, Sastamala, Tampere, Kiikka-Kiikoinen) esittivät evankelioivia lauluja ja koreografioita tunnin välein. Lapsia- ja nuoria oli yhteensä 50 henkeä, joista joykidsejä 23. Oli vaikuttavaa nähdä, miten lasten iloiset esitykset pysäyttivät ihmisiä katsomaan ja ihmettelemään. Riku Rinne juonsi rinnetapahtuman ja hän haastatteli väliajoilla kaikenikäisiä nuoria ryhmäläisiä. Nuoret kertoivat elämästään ja uskosta Jeesukseen. TV-7 teki tapahtumasta ohjelman ja kuvasi lauluesitykset ja haastattelut.
Ihmiset tulivat hakemaan kahvia ja makkaroita ja kyselivät keitä me olemme ja ihmettelivät miksi kaikki on ilmaista. Kerroimme heille, että koska Jumala tarjoaa Pojassaan meille pelastusta lahjaksi, mekin haluamme antaa nämä tarjottavat ilmaiseksi. Ja kerroimme, että pullat on talkoilla leivottuja ja makkarat on antanut edullisesti Kivikylä Huittisista.
Rinnepäivän jälkeen ilta huipentui hotellilla gospelmusiikkitapahtumaan, jossa oli mukana neljä bändiä. Oma Alive-bändimme aloitti ja Huittisten Habakuk päätti illan.

Ellinvuoren organisaation taholta saimme myönteistä palautetta tapahtumasta ja he toivottivat tervetulleeksi ensi keväänä uudelleen. Tähän kutsuun emme voi muuta, kuin vastata myönteisesti, sillä tämän parempaa mahdollisuutta viedä ilosanomaa tuskin löytyy. Kiitämme Taivaan Isää, että hän avaa meille näin mielenkiintoisia uusia mahdollisuuksia. Kiitos jokaiselle talkoolaiselle ja pullanleipojalle. Kiitos myös sinulle esirukoilija! Arvostamme tukeasi, jota Joykids ryhmä tarvitsee jatkossakin.
Joykidsryhmän puolesta kirjasi S.Valkama

Rukoushuoneesta kun olimme selvinneet, alkoivat  heti keskiviikkona Joykidsien arki rutiinit pyöriä harjoitusten merkeissä . Kokoryhmän harjoituksissa meillä oli lauluharjoittelua kuorosadon meiningillä, ja siinä jos missä oli meininkiä; kummat mahtoivatkaan voittaa ” isot” vai ”pienet” tytöt ?!?Säestäjänä toimi  Ilona ja laulattajana Riikka.

Helmikuussa jatkoimme isojen tyttöjen kanssa jo tammikuussa oppimaamme:   On Herramme suuri Jumala  kappaletta. Hanna on suunnitellut siihen koreografian ja hän  tuli Tampereelta meille sen kertauttamaan.

Tässä kuussa nautimme antoisasta hiihtolomasta myös Joykids-ryhmänä, vaikka ulkona pakkasmittari olikin runsaasti pakkasen puolella. Staff  toisin  kokoontui hiihtolomaviikon keskiviikkona Valkamilla.

Kuukauden viimeisenä lauantaina meillä oli esitys Reinon ja Ilmin  80 v. synttärijuhlissa. Väkeä oli runsaasti paikalla ympäri Suomea. Esiintyminen meni  mukavasti  ja  oli vaihtelua puheiden lomassa.  Synttäreillä saimme nauttia myös hyvästä ruuasta ja tietysti täytekakusta. Kiitos että saimme olla mukana.

 

Joykidseillä oli ILO toteuttaa tammikuun viimeisenä viikonloppuna RUKOUSHUONE 24/2 Vapaakirkon alakerrassa. Visio ja innostus rukoushuoneeseen heräsi kesällä Vapaakirkon kesäjuhlien rukousseminaarissa, jossa joykidseistä  neljä henkilöä kävi hakemassa inspiraatiota Pete Greigin seminaarissa.
Nuoret staffilaiset valmistivat ja sisustivat jokainen oman rukouspisteensä annetun aiheen ympärille.
Rukouspisteiden tarkoituksena oli helpottaa rukoilijaa pääsemään rukoukseen sisään. Näitä rukouspaikkoja olivat: Synnintunnustus, lukutuoli, unelmat, kiitoksen paikka, risti, yhteysvirkkuu, esirukouspisteet, lepo Jumalan sanan alla, ylistysmaalaus, ylistystanssi ja lastennurkka.
Rukoushuoneesta tuli kaunis ja koimme jo rakennusvaiheessa Jumalan siunausta.
Rukoushuoneen teema oli: PYHITETTY OLKOON SINUN NIMESI
Tunnin rukousvuoroihin osallistui nuoria ja vanhempia eri seurakunnista. Joykidsnuoret olivat neljän tunnin
vastuuvuoroissa huolehtien rukoushuoneeseen tulijoiden informoinnista ja käytännön asioista.
Rukoushuoneen suosio yllätti meidät positiivisesti. Viikonlopun aikana kävi rukoilemassa arviolta 70-80 henkilöä.
Monet viipyivät lupaamansa tunnin sijasta kauemmin. Yleinen kommentti oli se, että aika ja kiire tuntui menettävän merkityksensä ja Jumalan läsnäolossa olisi voinut viipyä vaikka kuinka kauan. Tulevaisuuden visioita viikon kestävästä rukoushuoneesta viriteltiin jo……. Haikealta tuntuikin riisua viikonlopun jälkeen rukoushuone alas. Rukoushuoneen pystyttäjät kokivat Jumalan ihmeellistä rauhaa vielä alkavalla viikollakin jälkimaininkina. Joykidsit toivovat, että rukouksen siunaukset tavoittavat kohteensa ja vaikuttavat Jumalan ihmeitä.
Muutamia otteita vieraskirjasta:
” Aivan mahtavaa täällä vois olla vaikka kuinka kauan”
” Kahdeksan tuntia rukoushuoneessa, eihän täältä malta lähteä mihinkään, Jumala on niin hyvä.”
” Täällä viihtyy niin hyvin,  Jumalan läsnäolossa, tätä Porissa kaivattiin.”
”Ihan parasta rukoileminen ja Isän edessä hiljentyminen eri tavoin ihan mahtavaa”
” Täällä kokee armon”
” Eilisen käynnin jälkeen alkoi jo rukousvastauksia aukeneen;  tänäänkin ihana Pyhän – Hengen läsnäolo”
”29.1 klo. 23.55 – eteisessä 17 kenkäparia.”

 

JOYKIDSVUOSI  2010

Joykidsien 10.toimintavuosi oli tapahtumarikas.

Perusharjoituksia eri toimintaryhmillä,( koreografia, bändi ja rummutus) on ollut peräti 35 kertaa.

Tämän lisäksi on harjoiteltu aina ennen esiintymisiä…joten jotain on varmaan opittukin!!

Joykidsryhmä on ollut Vapaakirkon nuorteniltojen vetovastuussa 5 kertaa, Metodistisrk:ssa ja Helluntaikirkossa molemmissa kerran. Perhekirkkoja on pidetty Vapaakirkossa 2, ja KK-JUMIKSIA Teljän srk:ssa ja Helluntaikirkolla.

Kid`s action nighteissä joykidsit ovat olleet mukana Nakkilassa ja Mix-illassa Porissa Helluntaikirkolla.

Retkiä on ryhmänä tehty Ellinvuoren laskettelukeskukseen, Huittisten Riisuttu-Pääsiäisnäytelmään ja Lauhansarveen Isojoelle.

Jokasyksyinen harjoitusleiri pidettiin ensimmäistä kertaa Aittakarin upeassa leirikeskuksessa, ja osallistujamäärä oli 52 henkilöä.

Joykidsit ovat osallistuneet useisiin tapahtumiin vuoden aikana: mm.ParastaPoriin, Junnudynikseen,

Uudenkaupungin Vapaakirkon lastentapahtumaan ja Missio Poriin.

Juhlavuosi huipentui 10-vuotisjuhliin Porin Srk-keskukseen.

Meillä on ollut hyvä yhteys LÄNSI-SUOMEN KING`SKIDS HEIMON kanssa. Yhteisiä kohtaamisia heimolaisten; Sastamala, Huittinen ja Kiikka-Kiikoinen on ollut vuoden aikana peräti 6 kertaa eri muodoissa. Tämän kaiken on tehnyt mahdolliseksi TAIVAAN ISÄN HYVYYS ja erinomainen Jykidsien STAFF-nuoriso, joka on antanut aikansa ja taitonsa tämän työn ideoimiseen ja toteuttamiseen.

Hengellisinä opetuskohtina olemme keväällä käyneet Mooseksen kirjaa, miten Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen, ainutlaatuiseksi. Hän voi käyttää lahjojamme, kun olemme kuuliaisia hänelle. Syksyllä aiheemme on ollut VAIKUTA. Olemme miettineet, miten voimme vaikuttaa arjessa, kun pyrimme elämään Room.12 luvun mukaan. Voimme vaikuttaa vahvasti läheisiimme keskinäisen rakkauden, palvelemisen, rukoilemisen ja siunaamisen kautta. Haluamme etsiä Jumaan tahtoa valinnoissamme ja omaa tehtäväämme Taivaan Isän seurakunnassa.

Joykidseissä on vuoden aikana pyörinyt 42 lasta ja nuorta ja kymmenkunta vanhempaa vastuuhenkilöä. Olemme kiitollisia jokaisesta joykids-perheen jäsenestä.

terv.soikku

MARRASKUU 2010
Marraskuun harjoituksissa treenattiin ilonpäiväkappaleita.
Vähän jo loppukuusta  elettiin  pikkujoulutunnelmissa.
Häyryjen häissä staffilaiset panivat parastaan ja loppukuussa
vielä joykidsit olivat vastuussa vapiksen nuortenillasta.
Normaali vilkastahtinen joykidskuukausi, ja ryhmäläiset osallistuneet
harjoituksiin kiitettävästi, sekä staffilaiset hoitaneet vastuunsa
esimerkillisesti. Ja pomot ihan YES!
t. zoikku

LOKAKUU 2010
Joykidsien lokakuu on täyttynyt säännöllisistä harjoituksista,
joissa staffilaiset ovat harjoitelleet pomo-taitojaan.
Kukin on vuorollaan ollut pomo, joka vastannut illan kulusta,
aikataulusta…ym..jotta kaikki sujunut hyvin.
Staffiaiset ovat selvinneet (nuoremmatkin!!) tästä vaativasta roolista HYVIN!
Joykidsit käynnistivät kahden ensi vuonna tapahtuvan projektin, nimittäin
Ellinvuori -Joylaunch-laskettelutapahtuman ja rukoushuoneen suunnittelun.
Koko joykidsien ryhmä osallistui Missio-Pori tapahtumaan. Meidän ryhmän
vastuulla oli toiminnallisen perhekirkon vetäminen perheille. Aina innokkaana Herran
työssä ryhmä teki sen iloiten ja riemulla.
Isojen vastuulla oli myös Metodistiseurakunnan nuortenillan vetovastuu Ilonan johdolla.
Heimoyhteyttäkin ryhmä on hoitanut, sillä vierailimme Sastamalan ryhmän järjestämissä
heimoharjoituksissa aivan lokakuun lopussa. Meitä heimolaisia oli yhteensä 60, ja koimme
mukavaa yhteyttä ilonpäivälaulujen harjoittelun lomassa. Vammalalaiset olivat järjestäneet
meille hienon päivän ylistyksen ja opetuksen(Isä meidän) ja hyvän ruuan kera. Kiitämme heitä!

Joykidsien syksy starttasi vauhdikkaasti. Elokuun lopulla Staffi kävi ensin heittämässä
keikan Uudessakaupungissa Vapaakirkon lastentapahtumassa, jonka jälkeen viikonloppu
jatkui Viljasten mökillä syksyn toiminnan suunnittelulla ja töiden jakamisella….sulle..mulle..
Kovasti hommia olikin jokaiselle tuota pikaa syyskuun alussa tiedossa, sillä JOYKIDS 10-juhlavuosi
alkoi komeasti harjoitusLEIRILLÄ ja upeassa ennenkokemattomassa ja -näkemättömässä Aittakarin
leirikeskuksessa. Voitteko kuvitella, tilaa, upea keittiö,sisävessat+suihkut, max.4henk.per huone…
kaikkea ylellisyyttä Taivaan Isä tarjoili meille!!! Leirivahvuus oli 42lasta+nuorta ja 12 aikuista. Uusi
ohjelmisto harjoiteltiin ja välillä Paavalin seikkailuita seurattiin ja opeteltiin rukousta…

11.9 KYMPPIJUHLAT  X CELEBRATION-päivä alkoi aamutuimiin vapiksella, johon joykidsryhmä(25)
kokoontui länsi-suomen heimon vahvistamana (12) varustamoon, jonka jälkeen
ryhmä esiintyi EETUNAUKION lavalla, jossa tasan 10v. sitten ryhmä on eka kerran esiintynyt.
Tämän jälkeen siirryimme Palvelukeskukseen ruokailemaan ja valmistautumaan 10-juhliin.
X CELEBRATION -juhlat koostuivat menneestä: historiikki, powerpoint,muotinäytös ja vahvasti
toimintamuodoista nykyään: koreografiaryhmä, Alive-ylistysbändi ja rumpupojat. Juhlapuheen
piti Jussi Tarri. Olimme vaikuttuneita positiivisesta huomiostaja kiitoksista, jonka toiminta sai
eri seurakuntien edustajilta vapaan sanan aikana. Juhlan kruunasi kakkukahvit.
Juhlan jälkeen olikin sitten hyvä palata arkeen ja harjoituksiin.
Perinteisiä harjoituksia piristi Hanna Vatajan pitämä taitava tanssiworkshop isoille joykidseille.
Syksyn hengellinen aihe on VAIKUTA/Room 12 luvun mukaan. Raamatun vaikuttaja on syyskuussa
ollut Paavali. Rukouksessa on etsitty elävää suhdetta Jumalaan ja rukoiltu johdatusta.

/>LÄNSI-SUOMEN KUULUMISET

Kokoonnuimme Länsi-Suomen heimon staff-porukalla huhtikuun lopussa viettämään yhteistä viikonloppua Houhajärven Leirikartanoon. Paikallisryhmät ovat ahertaneet tiiviisti viikoittaisen toiminnan ja erilaisten projektien parissa. Niinpä halusimme kokoontua yhdessä vastuullisten kesken virkistäytymään ja vahvistamaan hyvää yhteyttä, joka on syntynyt ryhmiemme välille.Ylistimme Jumalaa yhdessä porilaisten ylistysryhmän johdolla rumpujen ja rytmien kaikuessa. Saimme rukoilla toinen toistemme puolesta ja kuunnella, mitä Jumalalla on kullekin sanottavana. Otimme rohkeasti askelia kuuntelevaan rukoukseen ja jakamiseen pienissä ryhmissä. Pureuduimme myös King’s Kids -arvoihin, joiden pohjalta syntyi opettavaisia näytelmän pätkiä. Kunkin esityksen kohdalla tehtävänä oli arvailla, mistä KK-arvosta oli kysymys. Ja saivat naurua vaativat lihaksetkin käyttöä siinä lomassa.

Syvennyimme erityisesti arvoon “Perheen tärkeys ja sukupolvien välinen yhteys”. Viime vuonna King’s Kids -koulua tehdessäni tämän arvon merkitystä painotettiin erityisesti. Raamatusta löytyy monia kohtia, joissa selkeästi puhutaan perheen merkityksestä lasten opetuslapseuttamisessa ja eri sukupolvien yhteydestä sekä erityistehtävistä, joita Jumala on suunnitellut eri ikäpolville. Virkkilän Markku ja Krisse olivat opettamassa ja alustamassa keskustelua tästä aiheesta mielenkiintoisella ja innostavalla tavalla. Tietysti viikonloppuun mahtui myös saunomista, grillailua, hauskanpitoa sekä kuulumisten ja uusien näkyjen jakamista. Jumala oli antanut näyn rinnetapahtuman järjestämisestä Länsi-Suomeen, ja tätä näkyä lähdemme heimomme kanssa yhdessä valmistelemaan seuraavaksi. Iloitsemme heimon syntymisestä ja yhteyden vahvistumisesta. Yhdessä voimme olla enemmän! Aurinkoisin terveisin Länsi-Suomen heimopäällikkö Tuulikki Laamanen

Huhtikuu:

Huhtikuuhun mahtui taas paljon äänekkäitä ja vähän hiljaisempiakin hetkiä. Mutta meno ja meininki olivat silti aina kova ja tunnelma katossa. 
Pidimme askartelu illan, missä kukin yritti tehdä joko kirjanmerkkiä, kaulahuivia tai pöytäliinaa, kukin tyylillään.
Kävimme myös vierailemassa helluntaikirkolla muutaman esityksen verran. Perjantaina olimme MIX-illassa, missä esiinnyimme ja pidimme hauskaa erilaisilla puuha pisteillä ja kävimme välissä
hengähtämässä nyyttäri pöydässä. Sunnuntaina palasimme jälleen helluntai kirkon lavalla pitämään KK-messun. Messu onnistui loistavasti, jos itseä saa kehua. 
Osa meistä kävi myös Vammalassa, missä heimomme staffilaisia kokoontui yhteen. Siellä sai nauraa ja oppia uusia ja ehkä vähemmän uusia asioita.
Vapaakirkolla pidimme perhekirkon. Tanssimme, lauloimme, ylistimme, rummutimme, kilpailimme, opimme Jumalasta ja kokouksen jälkeen joimme tietenkin pulla kahvit.
Kokonaisuudessaan huhtikuu oli oikein onnistunut ja ilon täyteinen kuu. 

-Emilia

Maaliskuun ekalla viikolla meillä oli pienimuotoiset harjoitukset, koska lauantai-aamuna lähdimme kohti Ellivuorta, laskettelijoiden vähyydestä huolimatta (vatsatautia oli liikkeellä). Ellivuorella urheilimme kukin omalla tavallaan, hiihtäen, kuvaten luontoa, kävellen tai perinteisesti lasketellen. Osa meni suoraan ”päin metsää” ja osa turvallisesti rinteillä lasketellen, mutta kaikki selvisimme hiihtokeskuksen aulaan, jossa koreografiaryhmäläiset esiintyivät neljän laulun verran.Seuraavalla viikolla olikin Joykidssien tulevan 10-vuotisjuhlan (syksyllä 2010) suunnittelupalaveri, jossa heiteltiin mitä kummallisimpia ideoita ilmaan, kuten tavallisesti. Maaliskuussa käytiin myös staffina Valkamien luona herkkupöytien ääressä ja istuttiin uusilla pehmeillä sohvilla. Meillä oli myös tulevaisuutta ajatellen yhteistreenit, jossa harjoiteltiin yhdessä koko koreografiaryhmä, rummutus ja bändi tulevaa KK-jumista varten. Kuukauteen mahtui myös bänditreenit ja Vapiksen nuortenillan vetovastuu isoilla. Maaliskuun viimeisenä päivänä staffin halukkaat lähtivät kutsuttuun pääsiäisnäytökseen Huittisiin, jonka oli valmistanut Ilonkylväjien ryhmä. Tanssit olivat upeat ja kokonaisuudessaan todella hieno näytelmä!

-Eve

Helmikuu:

Helmikuu ei ollut myöskään hiljaiseloa Joykids rintamalla, vaan heti helmikuun ekalla viikolla oli harkat, jossa kertasimme Minä uskon, Jeesus elää nyt , Tänään ja tietysti Muutoksen ajan. ( Viikonlopun häitä varten.)  Tähän kuukauteen mahtui myös Staffi, joka tällä kertaa oli Turilaantiellä, maittavine tarjoiluineen. Ideoita ei staffin kokoontumisessa säästelty suunniteltaessa tarkemmin tulevaa kevättä ja kesää ;)
Myös 17.2 oli harjoitukset, joihin allekirjoittanut ei erinäisistä syistä päässyt paikalle, mutta huhua olen kuulunut että mukavaa oli ja  porukkaa oli kivasti mukana harjoituksissa….
Helmikuun viimeisellä viikolla saimme isojen tyttöjen ja bändin kanssa  viettää mukavan illan vapaakirkolla kun Ilona, bändimme pianisti  tuli käymään DTS- ryhmänsä kanssa Porissa.  Ilona kun lähti jo syystalvella DTS:ään.  Samalla viikolla oli vuorossa myös pegi eli perhekirkko vapaakirkolla.  Pegi  sujui mukavassa meiningissä,  iloa ei puuttunut tälläkään kertaa. Lasten ja nuorten suut olivat korvissa ja tanssit ja laulut sujuivat mallikkaasti.

Vuotuisat Ilonpäivät tammikuussa Tampereella:

Vuotuiset ilonpäivät
Tammikuun alussa ryhmä iloisia joykidsejä matkasi kohti Tamperetta, Sampolan koulua. Oli aika kokoontua taas yhteen King’s kids- perheen kanssa.  Joka vuotiset Ilonpäivät keräävät King’s kidsejä ympäri Suomea, yhdessä ylistämään, rukoilemaan ja iloitsemaan.

Meidän ryhmä kuuluu Länsi-Suomen heimoon, joka on tietysti paras kaikista . Olimme harjoitelleet Ilonpäivillä esitettävän shown valmiiksi jo viimevuoden puolella, hyvissä ajoin. Heimo esitykseen kuuluivat koko ryhmän koreografia: Sinun on maa ja taivas, sen lisäksi ilolaulajien Kiitän päivästäni tästä ja isojen koreografia esitys: Yksi tie.

Heimo esityksen lisäksi meillä oli ”Taivas”- osio, Sannan muistolle. Uudet hienot valkoiset huiskat ja harsopaidat tekivät esityksestä juhlavan.

Sunnuntaina viimeisenä rutistuksena oli vielä KK- Jumis, josta vastivat Alive, rumpalit, traktrii , ilolaulajat sekä koreografia ryhmä. Ensi esitys oli samalla harjoitus, kenraali ja Jumalanpalvelus. Jumis meni kaikin puolin hyvin ja sen voit nähdä seuraavan kerran 11.4.2010 Porin Helluntaikirkolla klo.11 Myöhemmistä mahdollisista jumiksista saat tietoa tämän sivun kautta. Kannattaa tulla katsomaan.

Toisille matka oli ensimmäinen yöreissu, toisilla jo kahdeskymmenes, mutta kaikilla oli varmasti jotain kotiin viemisiä.  Hyviä muistoja, korvakoruja, hauskoja tapahtumia, kirjoja tai ehkä uuden ystävän puhelin numero.

Ensi vuonna taas suuntaamme Ilonpäiville, saa nähdä mitä tällä kertaa heimot ovat keksinyt esitettäväksi ja onko ruoka yhtä hyvää kuin tänä vuonna.

ps. Kuvia löytyy kuvagalleriasta

Marraskuu:

Joykidsien marraskuu sujui myöskin melko kiireisissä merkeissä. Koreografiaryhmään on saatu muutamia uusia mukaan ja se on aina hauskaa. Liikkeitä on opeteltu ahkerasti, sekä uusiin että vanhempiin koreografioihin. Yhteyttä on rakennettu monin tavoin. Heimoharjoituksissa tanssimisen ja laulamisen lisäksi leikimme ja rentouduimme. Eihän pääasia ole suinkaan opiskelu, vaan se, että kaikilla on hauskaa! Olipas mukava nähdä heimolaisia pitkästä aikaa!
Yhteyttä on rakennettu myös isojen tyttöjen kesken Anskun luona. Pulinaa riitti, mutta nukuimmeko? No tietysti nukuimme! ;)
Marraskuuhun kuului heimoharjoitusten lisäksi myös muita harjoituksia. Koreografiaharjoituksiin kuului poikkeuksetta myös hengellistä antia ja hauskanpitoa, virvokkeita unohtamatta. Bändiharjoituksia seuranneena, myös siellä pidettiin luova kahvitauko.
Muiden touhujen lisäksi vietimme yhdessä myös perhekirkkoa, jossa pääsi taitojaan käyttämään mm. Alive, Ilolaulajat ja koreografiaryhmä. Älkäämme unohtako ystävät myöskään vihkotehtäviä, tässä vaiheessa on hyvä tarkastella mitä vihkoihin on kertynyt, ja mietiskellä vuotta! Joykidsien joulurunon voit katsoa kuvagalleriasta.
Ehkä vuoden viimeisin päiväkirjaterveisin,
MiaDSC08383

Joykidslokakuu oli vauhdikas, kuten muutkin yleensä aina!!
Tärkeimmät poiminnot ovat seuraavat:
MIX-ilta helluntaikirkolla oli kerännyt satamäärin lapsia toimimaan.
Joykidsit hoitivat aloituksen ja pisteiden jälkeen illan lopetuksen. Innoittavan osallistuvan idean sytyttämänä lapsia innostettiin mukaan. Suurempi kuin meri oli se juttu!!
Täysi energialataus kului isoilta VAPIKSEN NUORTENPÄIVIEN valmisteluihin ja varsinkin päivien toteuttamiseen. Vastuuta oli ryhmällä paljon mm. info-pöytä, majoittautuminen, ohjelmaosuudet, kk-kanava, hupailu, rukoushuone, järjestys, ensiapu….HUH…mut selvittiin hienosti.
KIITOKSET kaikille uurastajille! Saatiin kokea Jumalan SIUNAUSTA!
Lokakuun lopussa oli sitten jäähyväisten ja halausten aika, kun lähetimme Niinan ja Mikan pohjolan lakeuksille Kauhavalle. Herra pastoria ja rouvaansa siunatkoon!
Lokakuun MOTTO: Those who pray together, they will stay together!
Tästä pidetään kiinni!
kirjoitti ZoikkuDSC07374

JOIKKARIEN SYYSKUU 2009

Syyskuuta aloittelimme harjoitusleirillä Tulkoon Valo ! , ja leirin ollessa käynnissä meillä oli vielä lähes kesä. Sankoin joukoin saavuttiin harjoittelemaan tansseja koreografiaryhmän voimin, rummutusta harjoitteli rumpuryhmä ja myös Ilolaulajat ja Alive oltiin saatu kokoon! Isompien (myös uusien isojen!) koreografioina harjoiteltiin Yksi tie (Ansku) [alkuasento!], Tulkoon valtakuntasi (Ilona, Ike), Haavoille lyödyt (Anskis) [salmiakki, syöksyyn!] ja Miljaanan ollessa opiskelemassa harjoittelimme alkusoiton kappaleesta Hän on tie, jonka me jo opimme aika hyvin! Koko ryhmän kanssa pääsimmekin harjoittelemaan monta koreografiaa; Loistamaan (Emilia, Mari), Sateenkaaren tällä puolen (Mari, Ike), Taivaallinen tuli (Riikka, Mia) [uusittu versio!], Hoosianna (Riikka) ja tietenkin leirin tunnuslauluna toimiva Suurempi kuin meri! Tätä merilaulua pääsivätkin kaikki harjoittelemaan ja ylistämään Jumalaa ja myös Alive soitti ja lauloi tuota samaa laulua!

Aika kova harjoitustahti meillä olikin, mutta hauskanpitoon ja rentoutumiseen jäi myös aikaa, kuten esimerkiksi selkähierontajonot, ja Soikku etsi täydellistä selkää, liekö hän sen löytäneen. :) Taskulamppujen voimalla valaistiin pimeää ja pidettiin myös Joymit ja Joykids-vihkoja päästiin koristelemaan, se oli hauskaa ja toinen toistaan hienompia vihkoja ilmestyi pöydälle.

Soikku oli luovuttanut aamujumpan perintönä Anskulle, ja hyvin Ansku sen hoisikin. Myös Anskiksen saimme seuraamme pitkästä aikaa Helsingistä, se oli kaikkien mielestä varmasti kivaa ja Raumaltakin saimme leiriläisiä mukaan!

Vapaakirkon nuortenillassa isot olivat tanssimassa seuraavana perjantaina ja sunnuntain perhekirkossa sitten esittelimme vapaakirkon väelle oppimiamme koko ryhmän koreografioita ja myös Ilolaulajat lauloivat tosi kauniisti ja Alivekin oli johtamassa ylistystä.

Kristillisellä koululla koululaisten talkoopäivänä saimme pienempien koululaisten kanssa viettää kivaa päivää koreografiaopetuksen, leikkien, rummutuksen, vihkotehtävien, rukousilmapallojen, luovan ylistyksen ym. lomassa. Uskon että kaikilla oli huippupäivä. Samana päivänä Alivella oli keikka vapaakirkon nuortenillassa.

Aliven lauluharjoituksissa opeteltiin stemmoja Ilonan luona ja seuraavana päivänä tanssahdeltiin vapaakirkolla harjoituksissa. Seuraavalla viikolla poikkeuksellisesti tiistaina kertailimme tulevia nuortenpäiviä varten koreografioita
ja sen jälkeen virkkailimme kukkia askartelukerhossa monentasoisesti. Toiset niitä kukkia sitten sai aikaiseksi ja toiset ei. :) Onneksi kaikille kyllä tekemistä riitti ja ainakin rupattelua jos ei muuta ja allekirjoittanut tyytyi ottamaan kuvia kamerallaan.

Kiitos syyskuusta Joykidsit ja siunausta tuleville kuukausille!

<3: Mia